Uit het fotoboek

Kurz-Fita Herzogenrath 2015

Op zaterdag 12 september 2015 is er een kleine delegatie Willem Tell 1885 schutters afgereisd naar onze Oosterburen. Voor enkele begon de dag rustig, voor andere werd het begin wat hectischer door fout te rijden en hierdoor vlak voor aanvang pas te verschijnen op de banen van Schütz von Rode te Herzogenrath. Voor allen begon de dag wel behoorlijk regenachtig.

 

De regen heeft de hele verdere ochtend aangehouden, rondom lunchtijd brak de zon gelukkig door, maar dat mocht de pret niet bederven. Maar na zonneschijn komt... juist... weer regen, vanaf 2 uur heeft het de rest van de dag behoorlijk geregend. Dit heeft de afvaardiging van Willem Tell 1885 niet tegengehouden om toch hun uiterste best te doen en een poging te wagen om de eerste plek te bemachtigen. Na de 50m bleek het 3-tal (Mannschaft) slechts een voorsprong van 7 punten (of ringen zoals de buren dat zeggen) te hebben op BVB uit Baesweiler.

 

Na een stevige lunch van de Grill vervolgde de wedstrijd op de 30 meter welke om half 4 eindigde en alle schutters zich verzamelde voor de prijsuitreikingen. Willem Tell 1885 bleek op vele fronten sterk. In de Altersklasse heeft Jos Winkens de 1e plek behaald met 618 punten (2x36 pijlen) en Jo Kuster een derde plek met 545 punten. In de Schützenklasse behaalde Maurice Pisters met een score van 588 punten ook een derde plek. Onze Mannschaft bestond tevens uit deze 3 heren en hebben de 1e plek bemachtigd. Hiervoor werden zij beloond met een fles jenever en voor de 4e keer op rij gaat de wisseltrofee weer terug naar Geverik. De laatste prijs van de dag was ook voor Maurice Pisters, na telling bleek hij het meeste aantal 8'en te hebben geschoten van iedereen.

 

Prijswinnaars Kurz-Fita Herzogenrath 2015