Uit het fotoboek

Koning 2016

Elk jaar staat de tweede paasdag in Geverik in het teken van de koningsstrijd bij Willem Tell 1885.

De dag begint met een mis in de kathedraal van Geverik bedient door Pater Math en opgeluisterd door het lokale koor Canta Libre. Voor Pater Math extra bijzonder in het kader van 50 jaar in functie.
Na de mis worden met een broodje en vlaai naast een kop koffie of thee de kampioenen van het afgelopen seizoen geëerd. Dit jaar was dit een kleiner aantal dan voorheen, reden te meer om vol energie op de aankomende kampioenschappen te duiken. Tevens zijn Maurice Pisters bedankt voor 12 jaar voorzitterschap en Hai Schoffeleers voor alle gedane activiteiten in zijn bestuursperiode. Hai verlaat met 70 jaar het bestuur van Willem Tell 1885.

 

Om 2 uur 's middag barst dan de strijd los. Ook dit jaar met meer kanshebbers dan prijzen te verdelen. Het gehele 1e team heeft een kans om zich tot koning te mogen kronen. Dit maakt de voorspelling voor de topverdeling alleen maar lastiger en spannender.

Na de eerste helft was een gedeelde 1e plek voor Roel Boetskens en Maurice Pelsers met 230 punten, gevolgd door Erik Janssen en Jos Winkens, Jan Hensels en Richard Moling op respectievelijk 1 en 2 punten. Na een pauze met wat paaseieren werd de wedstrijd alles behalve rustig voortgezet. De druk was aanwezig en zette iedereen op scherp. In de tweede helft bleek Richard Moling veruit het sterkst. Met een score van 466 en een voorsprong van 5 punten (die overigens pas in de laatste 10 pijlen besloten werd) op Maurice Pelsers mag Willem Tell 1885 trots zijn op de nieuwe Koning!

 

Bij de Compound schutters was ook dit jaar Jan Hensels de sterkste. Dat Jan nog helende is van een dubbele longontsteking was met een score van 457 niks van te merken. Bij de Jeugd schoot Joy Smeets met 431 punten naar de titel.

 

Richard, Jan en Joy proficiat!!